Thursday, November 02, 2006

Politia rutiera Bucuresti

Sa incep la perdaf despre politia romana din bucuresti (observati ca nici nu ma mai chinui sa scriu cu litere mai, ce mai conteaza cand nu poti face lucruri elementare, important este esenta nu forma lucrurilor).

Nu stiu cati dintre soferi au o impresie buna, sau macar mediocra despre politistii de la circulatie. S-ar putea sa fie oameni buni, cu bunavointa, carora nu li se explica exact care este rolul unui politist de circulatie. Pentru ca daca ei sunt trimisi sa taie chitante radar 100 pe zi, sau 10000 pe zi pe A2, ei asta o sa faca, pentru ca sunt disciplinati, nu zic nu (in afara de spagari .. alta discutie). Dar intrucat pentru ca sa inveti un politist ca jobul lui este sa fluidizeze circulatia si sa creasca siguranta traficului, trebuie sa-i spui asta si sa-l inveti si cum sa faca, si sa-l si testezi sa vezi daca-l duce capul sa optimizeze o intersectie. Ca vad ca atunci cand este vorba de coloane ale lui baselu imediat apar pe toata linia si imediat comunica, oprest tot si iata se poate. Dar cand e vorba de oameni normali sunt trimisi rookies, recent fete tinere, pe plantatie, sa se chinuie cu multimea de soferi nervosi si indisciplinati. De cate ori n-am vazut polisti care mai mult incurcau decat sa descurce circulatia .. pun sub semnul intrebarii cine se uita pe cursurile care li se predau lor la academie? Ce 'manageri', 'traineri' sunt acolo si pe ei cine i-a invatat sa gandeasca logic ... if ever?

Deci cred ca pe langa faptul ca politistii trebuie re-pregatiti sa fluidizeze traficul, ar trebui pusi sa dea amenzi la: depasirile de coloana, oprirea in intersectie, inclusiv la virajul la stanga, oprirea pe trecerea de pietoni, neincadrearea din timp pe banda de viraj corespunzator (desi asta presupune sa fie si premarcare din timp), efecuarea de schimbare de directie fara semnalizare (cate amenzi din acestea de mai sus s-au scris domnilor de la politie?? ca de la radare e simplu sa facem rost de amenzi .. si nu am rezolvat nimic, decat ca se merge mai incet .. ok, got it, acum hai la fluidizare ca ramanem blocati in bucuresti!!)

No comments: