Tuesday, July 17, 2007

Pericolul din Matiz

In topicul acesta voi vorbi despre un pericol public (unul dintre ele) si anume cel constituit de conducatorii de masini marca Daewoo Matiz. Inainte de a ma contrazice fiti atenti in trafic sau ca pieton timp de o luna doua cum merg soferii de Matiz si veti intelege si veti sta departe cand veti vedea un Matiz.

Motivul pentru care Matizul este preferat de bishnitzarii de cartier - pentru ca asa numesc eu patronii de firme facute doar pentru ca ei nu au chef sa se duca sa munceasca 8-10 ore pe zi la altcineva - si iau pentru amaratii de angajati pe care-i platesc la negru 200-300 de euro ca sa invarta, sa distribuie, sa vanda, sa incurce traficul in general, este pentru ca este cea mai ieftina masina noua disponibila. Asa ca ce sa faci cand esti patron si ai o firma, cumperi niste Matizuri si iti trimiti angajatii pe traseu. Iar acestia se poarta cu ei ca si cu caruta la ei la tara, nici o problema ca mai exista si altii pe strada, unii care merg regulamentar, unii care poate au muncit pentru o masina noua si tin la ea sa nu aiba busituri si zgarieturi. In schimb conducatorii de Matiz rad de acestia si fac orice manevre astfel incat ei sa se strecoare si sa ajunga la importanta lor destinatie.

Bineinteles ca aici nu e problema masinii Matiz, care se pare ca este o masinutza fiabila si sportiva - in sensul ca trebuie sa tragi tare de volan pe loc ca sa iesi din parcare - ci problema mancatorilor de seminte care le conduc, pentru ca asa putem vedea ca aceasta specie (mancatorii de seminte angajati cu 200-300 euro la bishnitzarii de cartier) conducand si alte marci, de la Tico, Logan, pana la masini din ce in ce mai dichisite, ajungand la maximul de neghiobie cand bunul la toate al firmei este trimis de patron cu masina de lux cumparata pe firma ca asa se face in Romania, prima chestie pe care o faci cu profitul firmei ca sa nu platesti taxe la stat este sa iei in leasing o masina de minim 30 mii de euro, ca sa arati ca esti patron pe picioarele tale. Tare as vrea sa vad eu apartamentele de mizerie in care traiesc acesti bishnitzari care merg in Audi si isi fac cumparaturile la Metro, care au invatat acum sa mearga la Ikea si sa manance ieftin (un alt topic in curand).

Sa mai vorbim de pericolul daciilor papuc? Nu cred ca mai este cazul. Cred ca toata lumea stie ca daciile papuc sunt destinate exclusiv transportului de diverse, de la fier vechi la apa minerala, iar conducatorii acestora sunt 98% cum? cum? civilizati in trafic? :)) haha, buna gluma nu? :))

No comments: