Wednesday, November 21, 2007

Vine iarna

Se apropie iarna. Daca iarna trecuta nu a fost zapada, asta nu este o garantie, poate chiar dimpotriva, se anunta o iarna cu precipitatii, zapada ori zloata daca nu este destul de frig. Desi eu personal cred ca o sa avem ceva zapada pe strazi. Va fi deosebit de interesant de vazut cum se va circula in Bucuresti, dupa ca observam ca chiar si fara ploaie sau zapada orasul a devenit un blocaj total, peste putinta agentilor de circulatie sa controleze situatia.

Daca s-ar face un grafic cu evolutia romanilor care isi echipeaza masinile cu anvelope de iarna sunt sigur ca acesta este exponential, totusi romanul a invatat ca iarna e mai bine sa ai anvelope de iarna. Si asta aduce un profit enorm importatorilor de anvelope si service-urilor care le monteaza. Eu stiu pentru ca eu dau 1 bulion vechi pentru schimbarea celor patru. Foarte mult, enorm, pentru ca dupa iarna trebuie sa le schimbi la loc.

Oricum vor ramane romani care vor merge pe zapada cu anvelope normale (de vara), care nu vor putea pleca de pe loc si vor incurca circulatia sau nu vor putea opri si vor cauza accidente, dar acestea oricum se intampla pentru ca anvelopele de iarna nu fac minuni.

Cu mijloacele de transport public de suprafata nu se mai poate circula pentru ca nici ele nu au pe unde merge, pana trec anii si se vor face benzile speciale pentru autobuze. Tramvaiele sunt perimate pentru ca si ele trebuie sa treaca prin intersectii deci nu pot trece. Iarna metroul va fi un puhoi de oameni, sper sa nu cobesc si sa fie la fel de fiabil ca si pana acum. Inca capacitatea de transport pe metrou poate creste, pot sa mai bage garnituri pana ce o sa vina si la noi in timpul zilei metrourile la 2-3 minute.

Sunt curios cum va arata traficul la iarna. Sunt curios cati vor renunta la masina si vor gasi o alternativa. Poate in anul viitor vom vedea mai multe motociclete si scutere? De ce nu a crescut vertiginos inca numarul acestora? Unii spun pentru ca e mizerie in oras si nu poti merge pe doua roti fara sa te faci ca naiba pana la destinatie. Se poate. Eu inca spun ca romanul este inca prea comod si fandosit ca sa renunte la masina pentru drumurile in oras. Si vor mai trece vreo 3-4 ani. Tocmai bine atunci poate se mai ridica si praful din Bucuresti si tinerii se vor gandi la alternativa scuterelor.

Sper sa-mi aduc aminte sa fac niste poze de iarna in Bucuresti si sa le pun aici. Daca aveti asa ceva feel free sa le puneti si voi aici, just for fun.

No comments: