Friday, October 03, 2008

Pomeni electorale

Un termen folosit des in ultimul timp in mass media. De data asta sunt de acord. Chiar au exagerat cu pomenile. Deja nu se mai folosesc promisiuni ci chiar pun in practica pe final de mandat. Cresc pensiile, salariile, scot limitele la medicamentele compensate. Tipic politica romaneasca, ingrasa porcul in ceasul al 12-lea si pomeni peste pomeni (din banii publici, ai nostri la urma urmelor) ca sa fie votati, sa aiba si gura lor ce manca (sute si sute de mii de euro pe an - salariul minim al politicienilor - ca altfel nu as intelege de ce sa te bagi in albia de porci).

Cum poti sa spui ca cresti salariile cu 50% la profesori? In primul rand cum cu 50% si in al doilea rand de ce numai la profesori. Normal ca sar toti bugetarii si vor marire cu 50%. Aberant! De profesori trebuiau sa aiba grija guvernantii de mult timp inainte, din '90 sau hai '95 profesorii trebuiau tratati cu salarii mai mari ca restul bugetarilor, pentru ca ei creeaza viitoarea generatie de cetateni ai Romaniei. Dar asa, in acest moment, ca multe alte domenii, invatamantul este la pamant - sau aproape de pamant, hai sa nu spun, ca eu nu m-am simtit totusi rau in invatamantul mediu si superior dupa revolutie. A fost ceva, nu super aplicat si modern, dar a fost ceva. Macar sa se fi pastrat dar din cate aud se duce mai si mai in jos.

Taricene, gata, next .. lasa pe urmatorul, ce te tot tii cu castigatul .. vor castiga "ceilalti", altii care vor ciolanul (aka bugetul de stat, ca de aici se fac banii, din bani publici - ca aia privati, comert, servicii, lucruri de piata, se fac cam greu .. tot cu statul se fac afacerile cele mai bune nu?).

Eu sunt deja scarbit (si inca nu a inceput campania). O sa fie un circ cu uninominalele astea, cu cantareti, bogatasi si tot felul de personaje cu audienta la ei in cartier la manelisti, o sa se faca varza si parlamentul, si asa legile erau strambe acum sa vezi ineptii. In cine sa am incredere? Voi daca ati fi patroni ati lua asa pe oricine de pe strada care e dispus sa faca orice, chiar daca nu stie cu ce se mananca? Cam asa e si cu guvernantii nostri, se baga singuri in seama si noi ii votam, ca nu avem alta optiune. Mai e una, pe care eu mi-o voi exercita - nu o sa votez - si o sa-l injur pe Basescu daca spune iarasi ca nu avem dreptul sa mai comentam daca nu mergem la vot. Este un vot de blam nene Basescule, ca stii ce-i aia dar nu vrei sa recunosti. Adica nu mai vrem neamuri proaste, vrem profesionisti in ale guvernarii. Cu studii, nu cu pile si cu planuri de imbogatire.

No comments: